Master Class – dialoguri interdisciplinare

Forumul National de Preventie organizeaza, incepand cu 2015, seria de cursuri Master Class – Dialog interdisciplinar.
Cursurile Master Class reunesc medici de diferite specialitati in lupta impotriva bolilor cronice netransmisibile. Aceasta serie de cursuri interdisciplinare are un caracter dinamic si interactiv ce conduce participantii catre comunitatea expertilor din domeniile medicale fundamentale pentru patologia actuala: cardiologia, diabetologia, nefrologia si pneumologia.

Temele abordate si calitatea prezentarilor precum si multidisciplinaritatea cursului sunt factorii cheie ai succesului Master Class. Elementele practice ale diagnosticului precoce si tratamentul modern bazat pe algoritmi bine definiti trebuie insotite de masuri de preventie secundara, coerent statutate in ghidurile medicale.

Colaborarea dintre specialitatile care lupta impotriva tulburarilor cardiometabolice si a consecintelor lor devastatoare pentru sanatate reprezinta calea definitorie pentru scaderea morbiditatii si mortalitatii.

Obiectivele educationale ale modulului de cursuri Master Class sunt adaptate diverselor tipuri de specialitati implicate in tratamentul bolilor cronice netransmisibile. Primele cinci cursuri Master Class au fost lansate in 2015, urmand ca modulul sa fie extins si pe parcursul anului 2016.

Cursurile Master Class sunt dedicate cardiologilor, nefrologilor, diabetologilor, pneumologilor, neurologilor, medicilor de familie si de alte specialitati, interesati de imbunatatirea nivelului de cunostinte si performanta in preventia si tratamentul celor mai frecvente boli cronice netransmisibile. Sesiunele sunt sustinute de reputati experti la nivel national si international, lideri in domeniul lor de activitate, care faciliteaza schimbul de informatii stiintifice si bunele practici.

Cursurile Master Class sunt creditate de Colegiul Medicilor din Romania cu ore de Educatie Medicala Continua.
Forumul National de Preventie este alianta medicala (reprezentanti ai societatilor, fundatiilor si asociatiilor), sustinuta de structurile guvernamentale (Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei), ce lupta împotriva bolilor cronice netransmisibile –  aproximativ 80% din patologia medicala a românilor.

Forumul National de Preventie este acreditat de catre Colegiul Medicilor din Romania pentru organizarea evenimentelor, a publicatiilor, seminariilor si workshop-urilor dedicate perfectionarii continue a medicilor si informarii pacientilor din Romania.

Caracterul unic al Forumului National de Preventie ca entitate mixta de specialitati este acela de interdisciplinaritate.

home-scrisoare AZ Master Class 27 februarie 2015